BIOGRAFI

Dag Peterson (född 1939 i Varberg) är en av Sveriges mest omtyckta och uppskattade djur- och fågelmålare. Sedan 1975, då Dag blev konstnär på heltid, har vi kunnat njuta av hans verk på en mängd utställningar, både i Sverige och utomlands. Han använder de flesta konstnärliga uttrycksmedel.

Våren 2004 fick han för fjärde gången av Posten på Åland uppdraget att utföra förlagor till frimärken samt för första gången även för Falklandsöarna! Såsom författare och bokillustratör blev han år 2002 hedrad av Världsnaturfonden WWF, då hans bok Rovfåglar och Ugglor i Norden blev utsedd till årets Pandabok. Dags senaste bok Öar långt bort, ett praktverk om djurlivet på de avlägsna öarna Svalbard och Falklandsöarna hade premiär hösten 2004. Den faktaspäckade boken har rönt stor uppmärksamhet.

Förlagor till frimärken är en annan gren av Dags konstnärsskap. I december 2006 var det åter igen premiär för en ny serie frimärken för Falklandsöarna, denna gång i samarbete med WWF International. Motivvalet blev den streckade caracaran, en av världens mest sällsynta rovfågel.

Dag har alltid varit starkt engagerad i arbetet för hotade djurarter och var bland annat en av initiativtagarna till ett räddningsprojekt för berguven, Projekt Berguv Sydväst. Han har vid tre tillfällen medverkat i bokprojekt för Artists for Nature Foundation (ANF), en världsomspännande organisation bildad av konstnärer som värnar om naturen.

Oktober 2004 blev hans litografi Dansande tranor hedrad med ett första pris vid en internationell konstutställning organiserad av Wildlife Art Society International i Bristol, England.
Under året 2006 medverkade Dag i två internationella utställningar. Dear Animals, Venhuizen, Holland samt Jäger auf schnellen Schwingen i Billerbeck, Tyskland.

Dag Peterson är medlem i prestigefyllda Artists for Conservation foundation (AFC), tidigare kallad Worldwide Nature Artists Group (WNAG) med säte i Kanada,  samt Fine Art America. 

Klicka på den engelska flaggan så kommer du automatiskt till Dags internationella hemsida"Artists For Conservation" med säte i Kanada