BOKPUBLIKATIONERMöt kungsörnen är titeln på Dags första bok, (ICA-förlaget, 1997) som rosades av en enig kritikerkår både vad gäller texten och de utsökta illustrationerna.

Av en händelse kom Dag Peterson för drygt 30 år sedan i kontakt med en skadad kungsörnshona, och senare också en hane, som han tog hand om. Han fick därmed möjlighet att praktiskt bidra till att stärka kungsörnsstammen genom att föda upp ungar. Dags kungsörnar har fött upp 33 ungar, varav 30 st släpts fria och han har därigenom utvecklat en djup kunskap om arten. Med denna bok vill han, med intressanta texter och vackra bilder, dela med sej av sina kunskaper och berätta om kungsörnens liv. Bl a får läsaren på nära håll följa en kungsörn från nykläckt unge till fullvuxen jägare, vilket är unikt i boksammanhang.(ICA-förlaget)

Boken Rovfåglar och ugglor i Norden utsågs till årets Pandabok 2002 (WWF)(ICA-förlaget). Även denna bok fick översvallande lovord. Boken är även översatt och utgiven i Finland och Norge.

De två första böckerna är slutsålda på förlaget.
"Öar långt bort-Svalbard och Falklandsöarna" Det är verkligen en värld för sig som Dag Peterson skildrar i denna bok. En hård och sträng värld där få arter kan överleva i polarnätternas kyla och mörker. Men också en svindlande vacker sommarvärld med sitt eviga dygnsljus, glittrande glaciärlandskap och skimrande hav. Det är en förmån att få följa med honom på hans kryssning till livets randområden och möta deras exotiska djurvärld med sina valar och isbjörnar, valrossar och sälar samt miljontals sjöfåglar kring larmande fågelberg och ensliga fjordlandskap (Citat av Jens Wahlstedt, f. generalsekreterare i WWF)

Min senaste bok "In Nature with Dag Peterson" finns nu tillgänglig till ett pris av 250:- (inkl.frakt och embalage 48:-) Observera att all text har svensk och engelsk text. Vid beställning meddelar jag betalningsrutinen.